LAR – Lokal afledning af regnvand

Får du vand ind i huset, når himlens sluser åbner sig eller lægger vandet sig steder på din grund, hvor du absolut ikke vil have det, er der nu hjælp at hente.

 

Milijøministeriet har bl.a. indgået en aftale med Danske Anlægsgartnere om at uddanne rådgivere omkring lokal håndtering af regnvand hos private boligejere. Anlægsgartner Sparvath er blevet uddannet til at rådgive jer om, hvordan det kan forhindres, at regnvandet trænger ind i kælderen, at der kommer fugt i sokkelen og hvordan overfladevandet fra tag og belægninger generelt skal håndteres.

 

Mange husejere bliver først opmærksomme på problemerne, når skaden er sket, og reparationerne er væsentligt dyrere, end hvis der havde været taget hånd om regnvandsproblemerne i opløbet. Der er således penge at spare ved at forebygge vandskader, og oven i købet er der mulighed for at søge om at få dele af kloaktilslutningsbidraget tilbage fra kommunen, hvilket kan finansere arbejdet delvist eller i nogle tilfælde helt.

 

Vi rådgiver til både forebyggelse og løsning af dit problem i Odense og resten af Fyn.

 

Som muligheder for afledning af regnvand fra egen grund kan nævnes:

 

– Grønne tage.  Flade tage og tage med svag taghældning egner sig til dette. De grønne tage opbygges med specielle plastbakker, der opsamler regnvandet, mens græs og sedum-urter bruger vandet i deres vækst.

 

– Regnvandsbede.  Forsinkede bede opbygget med drænerende materiale og planter, som både tåler tørre og fugtige perioder.

 

– Nedsænkede græsarealer. Arealer i græsplæner, hvor regnvand kan opsamles ved skybrud, hvorfra vandet efterfølgende nedsiver langsomt.

 

-Vandrender. Render, anlagt med sten og planter, hvor overfladevand kan opsamles og nedsives.

 

-Faskiner. Faskiner opsamler regnvandet i åbne kassetter under jorden, hvorfra vandet trækkes ud i jorden og nedsives.

 

Kontakt os for et gratis klimatjek af din ejendom, vi udarbejder gratis projektforslag samt tilbud >

Morten Sparvath

Morten Sparvath
Indehaver
Tlf.: 65 96 21 26

morten@sparvath.info